Welke talenten heeft de Big Data Industrie nodig nu deze in volle gang aan het professionaliseren is?

ZA 14:30 - 15:00

Lezingenzaal 2

De Big Data Industrie bestaat nu gewoon grofweg vijftien jaar en is op alle vlakken aan het professionaliseren. Een ontwikkeling die zorgt voor arbeidsdifferentiatie en een sterke toename in de vraag naar specialisten.

Data was in begin het domein van analisten, afgezonderde individuen in een eigen silo die inzichten probeerde te halen uit grote hoeveelheden data. Het belang en de waarde van data is inmiddels dermate groot geworden dat dit niet meer kan liggen bij enkele individuen, maar er multidisciplinaire teams worden ingericht. Teams met alle specialismes om de data life cycle te kunnen managen.

Welke specialismes dat zijn zal Janus de Visser uitleggen aan de hand van voorbeelden uit de industrie.

  • Thema
    Big Data

    Wat het verzamelen van big data betreft staan organisaties en bedrijven nog maar aan het begin van een pad naar hopelijk heel veel waardevolle informatie. Bedrijven zijn hard op zoek naar hbo- en wo studenten en young professionals die hun big data strategie helpen uitrollen. Heb je een passie voor big data, beschouw je jezelf als een talent? Bezoek dan zeker het Talent Event 2017. Laat je bijpraten door bedrijven, volg trends met behulp van presentaties en zet je kritische pet op.