JADS

JADS

JADS (​Jheronimus Academy of Data Science) is een amitieus initiatief. Zeven bachelor en mater programma's worden aangeboden, op drie verschillende locaties (TU Eindhoven, Tilburg University en Mariënburg Campus in Den Bosch). Uiteindelijk is de droom om 1,500 tot 2,000 data science studenten vanuit de hele wereld, op de campus rond te hebben lopen. De programma's zijn erg innovatief en multidisciplinair. Dit is vooral het geval op de Mariënburg Campus in Den Bosch, waar wetenschappers en studenten nauw samenwerken met de industrie binnen een uniek educatief concept.

Het plan is om JADS het kenniscentrum te maken, waar toekomstbestendige, real world oplossingen ontwikkeld worden. Uiteindelijk moet dit de concurrentiepositie van de regio verbeteren, het hoogtepunt in de samenwerking op het gebied van sociale en technische innovatie.

De tweejarige MSc Data Science & Entrepreneurship is een interdisciplinair programma met de focus op business, technologie en analyse. Ideaal voor studenten die data science effectief in het bedrijfsleven willen gaan gebruiken.

Het MSc programma wordt gezamenlijk door de twee universiteiten aangeboden en zo krijgt de student een uniek profiel: de technologische knowhow van de TU Eindhoven gecombineert met het zakelijke, juridische en maatschappelijke inzicht vanuit Tilburg University. Deze synargie zorgt ervoor dat JADS data science driven ondernemers opleidt. Ondernemers die in staat zijn om datatechnologieën te creëren, te ontwikkelen en in de markt te brengen, onderzoek te doen en resultaten op een duidelijke, niet-technische manier te presenteren.